Adım Adım Karakalem Çizme Teknikleri
a) Birinci resmimiz Çizeceğimiz objeler.Bu objeleri ilk önce kafamıza kazıyoruz ki çizim esnasında devamlı objeye bakarak sorun yaşamayalım.Obje hafızamızda yer edinsin.
b)Baktığımız ve hafızamıza aldığımız cisim için taslak çıkaıyoruz.Taslak çıkararak çizim işimiz kolaylaşacak.Bu taslak için en iyi yöntem kağıdımızı eşit karalere bölmek.Bu işlemden sonra nesneleri kalemimizle fazla bastırmadan taslak olarak çiziyoruz.
c) Taslağı çizdik ve resmin olacağına kanaat getirdik.Şimdi yapmamız gereken nesnelerin ayrıtnılarına geçmek.Nesnelerimizin kapak tutacak ve ton kısımlarına geçiyoruz.
d)Işığın yansıması göz önüne alınarak tonlayarak gölgelemeye başlıyoruz.Gölgelendirme için kömür kalem kullanıyoruz.Aşağıdaki resimde gözüktüğü gibi şişeden başlayarak gölgelendirme yapıyoruz.Burada dikkat edilecek unsur şişenin yuvarlak olduğu hissini vermek.Bunun içinde yapılması gereken çizim yaparken yuvarlak şeklinde çizerek o görüntüyü vermek ve ışıklı bölgeleri gölgelendirmemek.
e) Çizimler esnasında dikkat edilcek kısım ufak detaylar yani şişe kapağı ve bardak gibi ufak nesneleri çizerken kömür kalemin inceltilmiş kısmını kullanmak.Gölge için ise kalın kısmı kullanmak ve bastırarak çizim yapmak.Işıklı bölgeler boş kalmalı.
f)Alttaki resimde görüğümüz elimizin altında bulunan kağıt çizim biten bölgelerde kömürden oluşan lekelenmeler oluşmaması konuldu.Ve sürahi çiziminin gölgelendirmesine geçiyoruz.
g)Sırasıyla cisimlerin üstüne düşen gölgeleri koyulaştırıyoruz.Çok koyu olan kısımları beyazlaştırmak için silgi ile silerek ışık geliyor havası veriyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder