Pages - Menu

30 Nisan 2014 Çarşamba

Yaşlı Amca

Yaşlı Amca Karakalem



Amcamızın karakelem çalışması.Ufuklara bakarken çizilmiş bir karakalem çalışması.Eski zamanlarda kalmış bizim önceki nesillerin bildiği ve bundan sonraki neslin pek bilemeyeceği kıyafetlerle çizilmiş amcamız.Üstünde çeketi ,yeleği ve odundu gömlek diye tabir edilen kıyafetleri ile güzle bir çalışma.

2 Güzel Bir Arada

2 Güzel Bir Arada Karakalem Çalışması



Size güzel bir karakelem çalışması daha sunuyoruz.burada ressam yine hayalini kağıda dökmüş.resimde belkide arzuladığı 2 şeyi resmetmiş. Güzel bir araba ve güzel bi kadın.

29 Nisan 2014 Salı

Karakalem Bayan Yüzü Portre Çizim Teknikleri Video



Karakalem portre çizimi videomuzda Bayan yüzü nasıl çizilir bunu bize anlatıyor. .

Karakalem portre çalışmaları
yaparken çok önemli olan bu püf noktalarını öğrenmek için videoyu izleyip gerekli bilgileri almanızı tavsiye ederim.

18 Nisan 2014 Cuma

Tarihi Bir Yalı Karakalem Çalışması

Tarihi Yalı


Burada çizilen karakalem çalışması bir yalı resminin yansıtılması.Yine burada dikkat edilmesi gereken hemen yalı arkasında gözüken ormanlık alan.Bir karakalem çalışması olmasına rağmen arkada duran ağaçların yeşilimsi tonuna dikkat edin.Burada gerçekten yeşil kullanılmamıştır.Ressam verdiği ton sayesinde oranın yeşil görünmesini sağlamıştır.Buda ayrı bir yetenektir.Siyahın tonlamasını uygun biçimde kullanmaktır.





Tarihi Yalı Karakalem Çalışması

Tarihi Yalı Karakalem Çalışması

Yine bir tonlamanın yoğun bir şekilde kullanıldığı bir resim görüyoruz.Ressam burada bir boğaz ve boğaz kenarında bulunan bir yalıyı resmetmiş.Resim sol tarafında bulunan kısımın mimari ve resimde bulunan kadınlara bakarak bir Osmanlı yalısı olduğu ve Anadolu yakasını temsil ettiğini görüyoruz.Yine ulaşım teknelerle sağlanıyor.Hemen resmin sağ tarafına ve uzak kısmına baktığımızda ise surlar görüyoruz.Buda bize karşı tarafın Rumeli hisarı olduğunu gösteriyor.Yani ressam arkadaşımız bu resmi Anadolu topraklarından bir görüntü olarak resmetmek istemiş.Yine resim bir karakalem çalışması olmasına rağmen tonlama sarı gibi gözüküyor.Ama daha önce de dediğim gibi sarı renk hiç yoktur ve tamamen siyah tonlamasıdır.



Avril Lavigne Karakalem Çizim Çalışması

Avril Lavigne Karakalem Çizim Çalışması


Karakalem olarak sizlere ünlü Portrelerini sunmaya devam ediyoruz.Bugünkü çizim Avril Lavigne 'ye ait.Avril Kanada'lı bir şarkıcı söz yazarıdır.Biraz asi biraz çılgın kişilik olan Avril'i çizerken ona uygun olmasını istedik.Onun sert mizacına uygun bir resim bulduk ve onu kağıda döktük.Yine bu resimde dikkat edeceğimiz şey siyah tonlamalar ve açmalar.Saçlarını ara ara açarak siyah rengin sarıya dönüşü gibi bir hava estirerek meçli diye tabi ettiğimiz stil oluştu.Ve o gözler çok can alıcı oldu :)



11 Nisan 2014 Cuma

Rihanna Karakalem Çalışması

Rihanna Karakalem Çalışması

Bu karakalem çalışması herkesin tanıdığı Barbados'lu sanatçı Rihanna . Kenarda Rihanna'ya ait gerçek bir fotoğraf gözükmekte.Ressam arkadaşımız bu resmi rol model alarak Rihanna'yı karakalem çalışmasına dökmüş.Resimin en dikkat çekici özelliği gözlerde kullanılan tonlama.





8 Nisan 2014 Salı

Karakalem Nedir ?

Karakalem Nedir ?

Karakalem nedir ne işe yarar nasıl çizilir işte konumuz bu arkadaşlar her konu içerisinde sizleri yeteri kadar aydınlatmak amacındayız. Karakalem Çizim Çalışmaları ,Karakalem tknikleri gibi bilgilerin yer alacağı makaleler sizler için sunulacaktır.Şimdi sizleri ilk makalemiz ile baş başa bırakıyoruz. Karakalem nedir ?


Karakalem çizim; kurşun, kömür, grafit gibi çizim araçları ile çizilen resim. Pek çoğu doğada bulunan, geniş malzeme yelpazesi nedeniyle en eski sanat dallarından biridir.

Görsel sanatlarda eğitim ve esere başlamak karakalem tasarım çalışmaları ile olur. Bununla birlikte Karakalem, başlı başına da bir sanat dalı olagelmiştir. Farklı renkler yerine aynı rengin farklı tonlarıyla resme boyut verilir. Manzara, iç mekan, natürmort ve soyut çalışmalar karakalem ile yapılabilse de çoğunlukla portre çiziminde kullanılır. Portrede karakalem, yağlı boya gibi sanatsal ve ticari değerini korumaktadır.


Türlü sanat görüşlerine rağmen karakalem realizm (gerçekçilik) olgusunun en kalıcı tekniğidir. Ressamların değişken tarzları olmasına rağmen en belirgin üsluplar; tarama, karalama ve tonlamadır. Sanatçıların dünyasında füzen kalem hariç parmakla deseni ezmek hoş karşılanmamaktadır.

7 Nisan 2014 Pazartesi

Joker (Heath Ledger) Karakalem Çalışması

Joker (Heath Ledger) Karakalem

Oynadığı filmlerde bir çok ödül alan Heath Ledger Batman filminde canlandırmış olduğu Joker karakteri ile üstün bir performans sergileyerek en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü de almıştır.Stil ve tarz olarak Karakalem Çizim için ideal bir yapıya sahip bu fotoğraf ile birlikte çizimini sizlere sunuyoruz.Batman filmlerinin kötü adamı Joker bu resme konu olan figür.Joker'de oldukça zor bir karakter detay fazla olunca otomatikman çizimde biraz zor oluyor.Resmi Çizen arkadaşımız Serhat Kenan.




Nazım Hikmet Ran Karakalem Çalışması

Nazım Hikmet Ran

Ünlü Şairimiz.Değerini bilemediğimiz kaybettikten sonra değerini anladığımız insanların başında gelir Şair Nazım.Onun sanat aşkı şiirleri ve edebi eserleri bizler için bir ışık olmayı sürdüreceğinden hiç şüphemiz yok.Karakalem içinde biçilmiş bir kişi olmasının sebebi çok fazla renkli resminin olmaması ve sade bir yüzünün olması.İşte bizler ve Türk edebiyatı için önemli bir figür olan Nazım Hikmet Ran Karakalem çalışmasını sunuyoruz.  Bu çalışmamız basit bir çalışma.Aslında Nazım Hikmet basit bir adam değil ama çizimleri yapmak onu anmak bile güzel.Bu karakalem çalışmamızda Nazım'ı Güler bir şekilde resmettik.Anlatılmak istenen detay tamamen yüz hatları ve saçlarının detayı.Çevre detaylara fazla girilmeden sadece Nazım'ın yüzünü Resmettik.



6 Nisan 2014 Pazar

Michael Jackson Karakalem Çizim Çalışması

Michael Jackson Karakalem Çizim Çalışması



Çok yakın zamanda kaybettiğimiz Efsanevi Pop Yıldızı eve hemen sizlerinde bu ismi söylediğini duyabiliyorum.Michael Jackson bu bahsettiğimiz yıldız.Bazen önünde durur hiç farketmezsin yokluğunu gördüğün zaman evet işte böyle bir şey vardı veya kişi vardı dediğimiz kişilerden o.Seveni sevmeyeni ile herkesin taktirini kazanmış süper star.Kimi insanlar vardır yaşarken efsane olur.Yaptıkları işlerde her ne kadar başarılı olsan da bazen özel yaşantın seni zor durumlara sokar bitirir ama yinede o sevgi sevenlerin gözünde hiç bitmez.Öyle biriydi Michael Jackson davalar çalkantılar herşey üstüne geliyordu amacı sadece kendine göre yaşamak olan Michael Jackson sonunda hayata gözlerini yumdu .Pop müziğin kralı idi Michael Jackson ölmüş olsada  sevenlerinin gözünde hala bir kral olarak kalacak.Kara-kalem.org olarak sizlere Michael Jackson karakalem çalışmasını sunuyoruz.




Justin Bieber Karakalem Çalışması

Justin Bieber Karakalem Çalışması

Müzik dünyasının uslanmaz yıldızlarından birisi Justin Bieber kanadalı yıldız yaşadığı sansayonel hayatının ardından adından sürekli söz ettiren genç yıldız.Sevmeyeni kadar da seveni ve hayranı çok olan Justin Bieber Karakalem Çizim sitemiz olarak sizlere sunuyoruz.Skandalları ile değilde Şakıları ve yaşınında küçük olması sebebi ile şirinliği ile on plana çıkmasını beklediğimiz sanatçının Karakalem Çalışmasını sunuyoruz.Umarım beğenirsiniz ve bizlere de yorumlarınız ile katkıda bulunursunuz.





Tom Cruise Karakalem Çizim Çalışması

Tom Cruise Karakalem

Sırada olan Karakalem Çizim Çalışması ünlü bir oyuncuya ait.Çizimi yaptığımız Yüz Tom Cruise.Çizim için seçilen resime baktığımız zaman son derece renkli bir kostüm diyebiliriz.Detayı bol çizim için elverişli bir görsel olan bu çizim çalışması siz değerli ziyaretçilerimizin favorilerinden birisi olacağına inanıyoruz.Tom Cruise nam-ı değer "Son Samuray" .Kaynak resim Son Samuray filminden alınma bir kare.Bu çalışmamızda yine dikkat edeceğimiz detaylar yüz ifadesi ve kıyafetleri.Aktör bakışlarla bir noktayı işaret ediyor yüz ifadesi bir yeri hedeflediğini  gösteriyor. Kıyafette tüm detaylar çizildi ,saçlar bir savaşçı gibi dağınık yapılmaya çalışıldı.




5 Nisan 2014 Cumartesi

Adım Adım Karakalem Çizme Teknikleri


Adım Adım Karakalem Çizme Teknikleri


a) Birinci resmimiz Çizeceğimiz objeler.Bu objeleri ilk önce kafamıza kazıyoruz ki çizim esnasında devamlı objeye bakarak sorun yaşamayalım.Obje hafızamızda yer edinsin.

b)Baktığımız ve hafızamıza aldığımız cisim için taslak çıkaıyoruz.Taslak çıkararak çizim işimiz kolaylaşacak.Bu taslak için en iyi yöntem kağıdımızı eşit karalere bölmek.Bu işlemden sonra nesneleri kalemimizle fazla bastırmadan taslak olarak çiziyoruz.



c) Taslağı çizdik ve resmin olacağına kanaat getirdik.Şimdi yapmamız gereken nesnelerin ayrıtnılarına geçmek.Nesnelerimizin kapak tutacak ve ton kısımlarına geçiyoruz.


d)Işığın yansıması göz önüne alınarak tonlayarak gölgelemeye başlıyoruz.Gölgelendirme için kömür kalem kullanıyoruz.Aşağıdaki resimde gözüktüğü gibi şişeden başlayarak gölgelendirme yapıyoruz.Burada dikkat edilecek unsur şişenin yuvarlak olduğu hissini vermek.Bunun içinde yapılması gereken çizim yaparken yuvarlak şeklinde çizerek o görüntüyü vermek ve ışıklı bölgeleri gölgelendirmemek.



e) Çizimler esnasında dikkat edilcek kısım ufak detaylar yani şişe kapağı ve bardak gibi ufak nesneleri çizerken kömür kalemin inceltilmiş kısmını kullanmak.Gölge için ise kalın kısmı kullanmak ve bastırarak çizim yapmak.Işıklı bölgeler boş kalmalı.


f)Alttaki resimde görüğümüz elimizin altında bulunan kağıt çizim biten  bölgelerde kömürden oluşan lekelenmeler oluşmaması konuldu.Ve sürahi çiziminin gölgelendirmesine geçiyoruz. 


g)Sırasıyla cisimlerin üstüne düşen gölgeleri koyulaştırıyoruz.Çok koyu olan kısımları beyazlaştırmak için silgi ile silerek ışık geliyor havası veriyoruz.


4 Nisan 2014 Cuma

Karakalem Geyik Çizimi

Karakalem Geyik Çizimi

Hayvan Çizim Çalışmalarına devam ediyoruz. Karakalem Çizerken en  kolay çizimlerin başında hayvan çizimleri geliyor.Aşağıdaki Karakalem Geyik Çizimi de bu örneklerden birisi diyebiliriz.Sadelik bakımından çizilmesi de kolay olan bu görseller çizerler için biçilmiş kaftandırlar.

Doğanın en güzel canlıları hiç süphesiz ki hayvanlardır.Onların içgüdü ile hareket etmeleri sezgileri beslenmeleri herşeyi ile bir görsel sanattır.Tabi bir hayvanı direk çizerken rol model yapmanız zor ancak bir resim ile yakalayıp oradan çizebilir veya gerçekten gözünüzde canlandırabilirsiniz.Bu çalışmamız bir Geyik Karakalem Çizim çalışması.



Devam Eden Karakalem Çalışması

Devam Eden Karakalem Çalışması

Ressam arkadaşımız bir eser üzerinde çalışıyor.Konu bir kadın ..
Ressam bir kadın yüzü resmediyor kim olduğunu ancak kendi bilir belli ki etkilenmiş birisinden.bakıyoruz resim yüzüne kadın hüzünlü ve sıkıntılı sıkıntısı yüzüne yansımış.Ressam arkadaşımız yüze verdiği detaylar ile o hüznü adeta çizmiş yüzün düşüklüğü gözlerin düşüklüğü ve alnın çizgileri ile bunu çok iyi yansıtmış.






2 Nisan 2014 Çarşamba

Karakalem Çizim İçin Araç ve Gereçler

Karakalem çizimi İçin gerekli Araç Gereçler



Karakalem resim çizmek için gerekli araç ve gereçler lazımdır.Her resim için farklı metaryaller olmakla beraber temel olarak elimizde olması gerekenler şunlar ;

1:)Kalemler :Her iş için ayrı kalem kullanılabilmektedir.Bunlardan kısaca bahsedeceğim

  • 3,4,5,6,7,8,9B serili kalemler (Eskiz ve Çizim için )
  • 2B,HB,F,H,B (Detay için)
  • H Serisinin 2,3,4,5,6,7,8,9 numaraları(Teknik Çizim için )



2:)Resim kağıtları


a:)Amatör kağıtlar (Bu kağıtlar piyasada öğrencilerinde kullandığı standart kağıttır)
b:)Profesyonel kağıtlar (Bu kağıtlar adı üstünde daha profesyonel Kağıtlardır)

Profesyonel kağıtlarda kendi adı altında ikiye ayrılır.
Gren ne demek ? : Kağıtların üstünde bulunan pütürlere gren denir.

  • Grenli Kağıtlar

  • Grensiz Kağıtlar
3:) Çalışma Masası



4:) Işık



5:) Silgi



6:) Temizlik Bezi



Baba ve Oğul Yumruk Yumruğa Karakalem Çizim

Baba ve Oğul Yumruk Yumruğa Karakalem Çizim



Bir çocuğun  gelişiminde önemli bir rol alır baba.Baba nasıl ise çocuk o yönde ilerler.Sevgi saygı ve şefkat hep babadan çocuğa geçen bir özelliktir.Bu resmimiz de Baba ile Oğul arasında ki ilişkiyi anlatmak istedik.Yukarıdaki Karakalem Çizim çalışmamız yumruk yumruğa gelmiş Baba ile Oğul arasındaki çizgiyi çizmek istedik.Masa üzerinde çizim yaparken sizlere sunmak istediğimiz bu çizimi umarım beğenirsiniz.





Karakalem Kurt Çizim Tekniği Video

Karakalem Kurt Çizim Tekniği Video

Karakalem Kurt Nasıl Çizilir ?



Karakalem portre çizimi Videomuzda Kurt Karakalem nasıl çizilir bunu bize anlatıyor. 

Karakalem portre çalışmaları
yaparken çok önemli olan bu püf noktalarını öğrenmek için videoyu izleyip gerekli bilgileri almanızı tavsiye ederim.

1 Nisan 2014 Salı

Harika Bir Karakalem Manzara Çalışması

Harika Bir Karakalem Manzara

Bazı güzellikler vardır anlatılmaz o an hemen işte dersin bu tamda çizilecek resme alınacak bir şey dersin.Tarifsiz bir güzellik ve hayal gücü ile birleşen bir görsellik ile kağıda dökülür.Bakarsın ve kendini orada hissedersin oraya gitmek için her şeyimi veririm dersin.Harika bir karakalem çalışması.Çalışmada ışık çok iyi kullanılmış.Detaylar nesneler son derece güzel çizildi.Ağaçlara vuran güneş ışığı süzmelerine bir bakarmısınız ? Muhteşem.Suyun akışı ve yere temas anı dahi detay içerisinde var.Sağ tarafta ağaçların iz düşümü suya nasıl çizildiği gölgeler.Çok güzel bir çizim. 




Paris Hilton Karakalem Çalışması

Paris Hilton Karakalem Çalışması

Sosyetenin Uslanmaz kızı.Ailesinden kalan serveti hoyratça harcayan gece hayatının ve partilerin vazgeçilmez yüzü olan Paris Hilton. Bizim içinde son derece popüler ve aranan bir yüz olan Paris kucağında siyah bir yavru köpek ile resme aktarıldı.Ve işte Paris Hilton Karakalem çalışması sizler için aşağıda sunuldu.


Paris Hilton bilmeyen yoktur.Güzel bir yüzü var ve resim ve portre için biçilmiş kaftan.Bu karakalem çalışmasında siyah tonda bir köpek yavrusu kullanılarak 2 ayrı resim gibi olması amaçlandı.Siyah ve beyazın birleşmesi ile şık bir karakalem çalışması ortaya çıktı.Köpeğin yavru olması ve o an uyur bir şeklide resmedilmeside ayrı bir güzel oldu.

Mel Gibson Karakalem Çalışması


Mel Gibson Karakalem Çalışması

Amerikan sinemasının yetiştirdiği ender aktörlerden birisi Mel Gibson Karakalem Çalışması sıradaki yerini alıyor.Ünlü aktör oynadığı bir çok film ile adından söz ettirmesinin yanında sakin ve örnek hayat tarzı ile de herkesi kendine hayran bırakan birisi.Oynadığı filmleri başarı ile yapan ünlü aktör sıradaki Karakalem Çalışmasına konu oluyor.Mel Gibson ABD'li aktör.Cesur Yürek filmiyle hafızalara kazınan Mel Gibson'un Karakalem çalışmasını sizlere sunuyoruz.Üstte bir fotoğrafından bire bir çizilen bir çalışma.Yüz hatlarındaki detayı tamamen çizmeye gayret gösterilmiş bir çalışma.








Karakalem Çizim Teknikleri

KARA KALEM RESİM ÇİZİM TEKNİKLERİ

Eskiz nedir?

Karakalem çalışmalarını ve bir resim yaparken ki olmazsa olmaz unsuz eskizdir.Peki bedir bu eskiz ?

Bir resme başlamadan önce yapılacakları tasarlamak, taslak, ön çalışmaya eskiz denir.


Sözlük anlamı : Ön çalışma, taslak.

Aşağıda eskiz örneği verilmiştir.