Pages - Menu

28 Şubat 2014 Cuma

Eski Zamandan Bir Karakalem

Emekçi Bir Anne ve Hüzün

Resmimizde bir kadın resmedilmiş.Bu kadın muhtemelen bir anne.Mekan bir çiftlik evi seçilmiş .Zaman eski bir zaman , bunu duvarda duran gaz lambasından anlayabiliyoruz.Detaylarda kadın elinde bir süt kabı var ve bir tasa boşaltıyor... Biraz üzgün bu kadın hüzün yüzünden okunuyor .Görüyoruz yoksul bir aile belli ki bir sıkıntısı var.. Ressam hüzünü anlatmış burada belkide çaresizliği veya hayatı kim bilir bizim hayata bakışımıza bağlı ...





Uyuyan Kaplan Karakalem Çalışması

Uyuyan Kaplan

Bu çalışma yine bir kaplan ama bu sefer uyuyan bir kaplan çalışması.Sade bir karakalem çalışması.




27 Şubat 2014 Perşembe

Antik Çağ Karakalem Çalışması

Antik Çağ

Resimde antik çağa ait olduğunu var saydığım bir karakalem çalışmasını görüyorsunuz.Neden bu kanıya vardım insanlar gayet yapılı ve uzun boylu ve bazıları ayakkabı dahi kullanmıyor.Bu insanlar sanki gezginler gibiler .Sol üst tarafta uzun sütunlar var buda antik çağlardan kalma yapılara benziyor.En önde bir atlı ve yere diz üstü çökmüş insan figürleri var .Sanki bir tapınma ayini havası verilmiş bir karakalem çalışması.ressam hayal gücünü bayağı bir zorlamış.




Kaplan Karakalem Çalışması

Dinlenen Kaplan


Bu çalışmamız bir kaplan çalışması.Kaplanı dinlenirken resmetmek istedik.Zor bir çalışma çünkü kaplan yapısı itibarı ile desenli bir deriye sahip.Bu desenlerden birisini bile gelişi güzel koyarsak resmideki ahek kaybolabilir.Bu resmi sadece kaplan üzerine kurduk ve çevre etkenlerini pek kullanmadık.Ama yeşil bir tonlama ile bu resim daha can alıcı bir hal alabilir.



26 Şubat 2014 Çarşamba

Angelina Jolie Karakalem

Angelina Jolie Karakalem



Karakalem olarak yine bir Angelina Jolie çizimimiz var.Bu çizimde faklı bir şey denedik.Resim tamamen karakalem çizim değil sadece dudak kısmını renklendirmek istedik.Güzel bir çalışmada oldu açıkçası daha güzel bir  görünüm oldu.Diğer kısımlarımız tamamen karakalem.Saçlardaki açmalar az miktarda kullanıldı ve selülit etrafı açıldı ve resme odak sağlandı.

Neşet Ertaş Karakalem Çalışması

Neşet Ertaş Karakalem

Resmimize gelince Neşet Ertaş  ustayı ressam çok iyi çizmiş.Çizilme anı tam olarak şarkıyı seslendirirken ve o meşhur sazına vururken ki an.Burada bizim bakacağımız nokta resimdeki tonlama.Karakalem çalışması olmasına rağmen sarı tondaki renk süzmesi resme nostaljik bir hava vermiş.Sanatçının etrafı biraz beyazımsı dış kısımlar biraz daha koyu buda kişiyi direk resme odaklıyor.Gömlek düğmeleri de unutulmamış.Bizde seni unutmayacağız usta.

Geçtiğimiz aylarda kaybettiğimiz  Ozan Neşet Ertaş ustaya ait bir karakalem çalışması.Neşet Ertaş Abdallık geleneğinin son temsilcisi idi.Onu saygı ile  anıyoruz.





25 Şubat 2014 Salı

Sert Bir Karakalem Çalışması

Bisiklet Karakalem Çalışması


Bu çalışmamızda tam detaya inilmeden çizilen bir resim.Karakalem  çalışmamızdan bisiklet çizimi yapıldı tüm detaylar çizildi ama resim görüldüğü üzere gölge ağırlıklı bir çalışma oldu.




24 Şubat 2014 Pazartesi

Hayalkırıklığı Yaşayan Kadın

Hayalkırıklığı Yaşayan Bir Kadın


Çalışmamızda bir kadın resmedilmiş.Kadının çok büyük bir hayalkırıklığı yaşadığı belli.Ya yaşadığı bir an veya duyduğu bir olay onu bu hale getirmiş.Ressam bu anı güzel anlatmış kadının bir gözü açık ve öne doğru bakıyor.Karşısında birisi var ve hayalkırıklığı ondan kaynaklı gibi gözüküyor.Ya bir söz veya bir hareket onu çok etkilemiş.




Şaşkın Kedi Karakalem Çalışması

Şaşkın Kedi



Bu resim ağırlıklı olarak siyah ton kullanılan bir çalışma.Resmettiğimiz hayvan ise şeker bir kedi :)
Kedi bir şeye şaşkın bakarken resmedildi gözler ve yüz ifadesinin uyumu çok güzel oldu.

23 Şubat 2014 Pazar

Tonlu Bir Karakalem Çalışması

Portre Karakalem 

 Bir amca bu portrede resmedilmiş.Amca bize göre sağ tarafa doğru sert bir bakış atmış.Belli ki bir şeye kızmış kravatını gevşetmiş bunaldığı her halinden belli.Yüz hatları ve alın kısmı gerildiğini göstermiş.ressam bu hatları çizerek başarılı bir eser çıkarmış.Bize göztermek istediği şeyi gayet açık bir şekilde göstermiş.Gelişi güzel değil birşey anlatmak istemiş ve bunuda başarmış.





Sevgililer Karakalem Çizim

Sevgililer

Bir kadın Bir erkek ikiside bize bakıyor .Evet ressam öyle bir resim çizmişki gerçekten profesyonel bir çizim .Kişilerin duruşu ve bize bakışı güzel.Gölgeler ve giysi çizikleri unutulmamış.Eşarpta bulunan desenler dahi net.



Tarihi Galata Kulesi Karakalem Çalışması

Galata Kulesi

Galata Kulesi (Galata Tower) 500 lü yıllarda yapılan bir yapıdır.Burada Galata Kulesi hemen aşağıdan resmedilmiştir.Burada bir çıkmaz sokak görünmektedir.Ve o zamanın insanları bir arada gözükmektedir.





22 Şubat 2014 Cumartesi

Büyük Konak Karakalem Çizim

Büyük Konak

Şimdiki çalışmamız büyük bir konak.Konak son derece güzel çizildi.Öyle ki o etrafa dolanmış yeşil renk veren tonlama konağa ayrı bir hava kattı diyebilirim.Resimde sadece evi kullanmış olsak o kadar çekiciliği olmayacaktı.Ama o sarmaşıklar ve arka tarafın puslu görüntüsü gerçekten çok güzel oldu.





21 Şubat 2014 Cuma

Avcı Asabi Köpekler Karakalem Çizim

Avcı Asabi Köpekler

Bu resimde çizer arkadaşımız 2 köpek resmetmiş.Ama resimde detay bu köpeklerin çok sinirli oldukları.Vücut hatları ve yüze verilen asabiyet çizgileri bunu bize gösteriyor.





20 Şubat 2014 Perşembe

İki Mutlu İnsan Karakalem

İki Mutlu insan





Resimde çizilen karakterler gerçek bir rol model.İki çift pozunu vermiş ve bu poz karakaleme dökülmüş.İki insanda bu resimde mutlu gözüküyor.

Kütük ve Balta Karakalem Çizim

Kütük ve Balta 

Ressam bir kütük ve baltayı resime dökmek istemiş.Görüntüde bir kütük var ve balta ile ortadan ikiye ayrılmış.Ressam nasıl bir ruh hali ile bu resmi çizmiş bilinmez ama benim yorumum şu yönde;Demirin ağaç karşısındaki üstünlüğü!




At Karakalem Çalışması


At Başı  Karakalem Çalışması


Bu çalışmamız yine bir at başı.Diğer çalışmamızdan farkı bunu ön yüzden çizmemiz. Çalışmada dikkat edilmesi gereken detay atın yüz hatlarının belirginliği ve gözler.Gözler çizilirken biz bakıyormuş ibaresi vermek istedik ve o siyah ton gerçekten atımıza ayrı bir çekicilik kattı diyebilirim.

19 Şubat 2014 Çarşamba

Bir Kadın Karakalem Çalışması

Bir Kadın ?





Ressam arkadaşımız Mesut Tuncer Bir kadını resmetmiş.

Cami Karakalem Çalışması

Çift Minareli Cami

Ressam arkadaşım bu çalışmasında çift minareli bir cami resmetmiş.caminin hangi cami olduğu hakkında bir bilgi yok ama gördüğü bir camiyi bakarak resmettiği anlaşılıyor.detaylar net bir şekilde çizilmiş.




Köpek Karakalem Çalışması

Ciddi Köpek



Yine sade ve hoş bir çizim.

17 Şubat 2014 Pazartesi

Göl Kenarı Karakalem Çalışması

Göl Kenarı Karakalem Çalışması

Resmimiz bir göl kenarında olan bir anı anlatıyor.Resim biraz amatör bir ruhla çizilmiş ve tonlamalara o kadarda özen gösterilmemiş.Gölgeler net bir biçimde gösterilirken yeşil alan tonlamalarını tam olarak yapamamış.Ama yinede yaratıcılık anlamında güzle bir çalışma .




13 Şubat 2014 Perşembe

Geyik Karakalem Çalışması

Geyik Karakalem Çalışması


Bu çalışmamız biraz basit bir çizim.Ama basit derken herkesinde çizebileceği bir çizim değil tabi ki.Ama çizerlerin genelde ilk tercih ettiği hayvanlardan biri oluyor.